Koristni učinki masaže

Bownova terapija

Gotovo bo obisk masažnega salona v vsakem primeru zelo prijetno doživetje, a udobna sprostitev na masažni mizi ni vse, česar se lahko nadejamo pri teh mojstrih. Nekatere masaže imajo še druge blagodejne učinke, zaradi katerih se priporočajo celo kot dopolnitev raznim zdravljenjem. Prav vsaka masaža se izkaže za izjemno koristno, naj gre za sprostitev ali lajšanje kakšnih resnejših težav.

Klasična masaža

Že klasične tehnike so zelo priljubljene med tistimi, ki se želijo s pomočjo masaže soočiti s svojimi zdravstvenimi tegobami. Klasična masaža je seveda v prvi vrsti namenjena sprostitvi, ki pa ima že sama po sebi določene blagodejne posledice, ki jih ne gre zanemarjati. Prav zato se klasične tehnike pogosto uporabljajo tudi v protistresnih tretmajih, ki jih dandanes radi ponujajo skoraj vsi masažni saloni.

Klasična masaža služi predvsem sprostitvi in razbremenitvi telesa. Sprošča napetosti v mišicah, spodbuja krvni obtok, učinkuje na celo telo in tako izboljšuje počutje. Poleg tega masaža vpliva tudi na kožo, poznamo na primer obrazne masaže v klasični tehniki, ki služijo osvežitvi videza.

Masažne terapije

Na voljo pa imamo tudi masaže, ki so posebej namenjene odpravljanju zdravstvenih težav. Ena izmed možnosti je Bownova terapija, ki je vsestransko koristna in zelo priljubljena rešitev v primeru najrazličnejših tegob. Pogosto se izvaja celo za lajšanje akutnih bolečin in zdravljenje poškodb. Bownova terapija se običajno izvaja dlje časa in je povsem prilagojena določenemu namenu, gre pa za holistično metodo telesne in energijske stimulacije telesa, tako da v vsakem primeru predstavlja tudi prijetno in splošno koristno izkušnjo.

Bownova terapija je le ena izmed masažnih terapij, ki jih izvajajo saloni z bolj bogato ponudbo. Še kar nekaj zanimivih opcij najdemo, če vemo, kje iskati. Praktično vsak masažni salon ima v ponudbi refleksoterapijo oziroma refleksno masažo, ki se prav tako pogosto uporablja za lajšanje raznih tegob, pa tudi kakšne druge rešitve je moč najti.