Idealni pogoji za supanje

Različne oblike rekreacije zahtevajo različne pogoje, v katerih se lahko s takšnimi aktivnostmi ukvarjamo. Seveda nekatere so nekatere opcije v tem smislu bistveno bolj zahtevne, treba je loviti idealne okoliščine in le redko naletimo na dovolj ugodno situacijo, druge pa omogočajo sprostitev, razgibavanje in zabavo v vsakem vremenu. Pri rekreativnih dejavnostih na vodi je še posebej pomembno, da izberemo prave okoliščine. Kakšne so te, če se pripravljamo na supanje?

Vedno, ko se lotevamo dejavnosti na vodi, moramo seveda upoštevati nekatere pomembne značilnosti, ki odločajo o varnosti. Predvsem se prepričamo, da ne gre za posebej nevarne vode, na primer divje reke ali jezera z nepredvidljivimi tokovi pod vodno površino, poleg tega se ne podajamo na globoka jezera ali morje, če ne znamo dobro plavati. Na to, kako se bo na vodni površini odrezala SUP deska, pa odločajo tudi drugi dejavniki – predvsem površinski tokovi. Za to dejavnost je dobro izbrati relativno mirne vode, na primer jezera, pa tudi na morju so razmere praviloma ugodne za sup. Na nekaterih rekah lahko najdemo zelo mirne tokove, predvsem tam, kjer se reke razširijo ali pa so zajezene, tako da pride supanje vsekakor tudi v poštev.

Poleg vode upoštevamo še druge dejavnike, ki odločajo o tem, kako prijetno bo supanje. V to skupino se uvršča cela vrsta faktorjev, ki jih težko točno opredelimo. Omenimo lahko seveda vreme, ki naj bo dovolj toplo in po možnosti brez padavin, kar spet ni problem, če se na sup podajamo v poletnem času ob morju. Nadalje pa pomislimo še na to, da potrebujemo dovolj prostora in miru, da se lahko brez motečih dejavnikov posvetimo veslanju – ob natrpani plaži bomo težko našli svoj kotiček za mirno veslanje. Ker je supanje najbolj zabavno v družbi, bo treba verjetno pridobiti še nekaj več proste površine, zato se splača idealni kotiček pravočasno poiskati.