Dober izdelek ni vse, kupca mora tudi pritegniti

printer za nalepke

Ne glede na to, kako konec koncev zadevo obračamo ostane preprosto dejstvo, da ni pomembno samo to, kaj damo v izdelek, kako kvalitetno je narejen in ali ima primerno ugodno ceno, pomembno je tudi to, kako izgleda, da lahko pritegne kupca in z informacijami, ki jih vsebujejo etikete uspe prepričati potencialnega kupca v nakup. Vse tega so zmožne etikete, ki jih lahko izdelujemo na precej veliko načinov, vendar če se odločimo za bolj masovno proizvodnjo in uporabo nalepk je poseben printer za nalepke odgovor na naša vprašanja.

Tako kot pri vseh napravah tudi tu obstaja več različnih tipov, ki se močno razlikujejo po tem, za kaj so optimizirani. Če želimo ustvariti zelo osnovne etikete mogoče specialen printer za nalepke sploh ni pomemben. Lahko se odločimo, da bomo kupili poseben papir, na katerem so že vnaprej razrezane nalepke v različnih velikostih, mi pa nato te etikete natisnemo na normalnem printerju. Ta način etiketiranja je bolj primeren za domačo uporabo, saj rezultat ni profesionalen prav tako pa smo omejeni glede oblike in dimenzije, vrste papirja. Če se odločimo za normalen tiskalnik in poseben papir za etikete verjetno ne bomo mogli izvesti popolnoma vsega, kar smo imeli v načrtu.

Poseben printer za nalepke je druga zgodba. Ti prirejeni aparati preko USB vmesnika ali brezžične povezave prejmejo oblikovanje nalepke in te natisnejo na poseben kolut in nato izvedejo rez, kjer je to pomembno. Nalepke so tiskane na papir, ki je veliko bolj gladek in svetleč od navadnega, zato izbrani motivi izstopajo. Printer za nalepke ima samo to pomanjkljivost, da smo omejeni glede širine nalepke, ki jo pogojuje trak, ki ga izberemo, vendar ima vseeno vsak tiskalnik mejo, preko katere širše etikete ne more ustvariti, vendar se vedno lahko pozabavamo s tem, da motiv samo obrnemo.