Letna kuhinja na vrtu

Letna kuhinja na vrtu

Kako v popolnosti izkoristiti razpoložljive površine na domačem vrtu? Možnosti je več, a z nastopom toplih pomladnih in poletnih dni se nekatere hitro izkažejo za bolj posrečene. Ena izmed najboljših je priprava hrane na prostem – pikniki v poletnih večerih ustvarijo nepozabno izkušnjo, še posebej seveda v dobri družbi in ob okusni hrani. Za to pa bo treba najprej pripraviti nekaj opreme. Najbolje se obnese letna kuhinja na vrtu, ki omogoča pripravo hrane kar zunaj. Če takšne kuhinje nimamo, bo organizacija piknika bistveno bolj nerodna in zahtevna, tako da tudi zadovoljstvo ne bo popolno.

Letna kuhinja na vrtu mora vsebovati nekatere ključne naprave in pripomočke, a v resnici ne potrebujemo veliko. Lahko se dobro znajdemo tudi z minimalnim kompletom opreme, funkcionalnosti letne kuhinje pa lahko kombiniramo z notranjo kuhinjo. Gotovo pa bomo potrebovali vsaj žar, ki je nepogrešljiv pri pripravi hrane na prostem. Najbolj posrečeni so plinski žari, ki v tej vlogi ponujajo največ prednosti. Enostavno jih lahko vključimo v letno kuhinjo, saj se povezujejo s plinskimi jeklenkami ali domačim plinovodom, tako da bo vir plina vedno na voljo. Poleg tega so plinski žari tudi enostavni za uporabo in omogočajo pripravo hrane v vseh mogočih situacijah. Kot nalašč torej za uporabo na vrtu ali terasi! Seveda pa obstajajo tudi alternative, ki se lahko prav tako dobro izkažejo – plinski žari imajo svoje prednosti, a enako velja za električne žare ter žare na oglje. Veliko je odvisno tudi od tega, kako je pravzaprav oblikovana letna kuhinja na vrtu, koliko prostora imamo in katere vire energije imamo na voljo. Prav tako se žari razlikujejo po ceni in zmogljivosti.

Seveda pa mora imeti letna kuhinja tudi druge naprave in pripomočke, predvsem pa ne smemo pozabiti na zadostne delovne in odlagalne površine. Hitro lahko oblikujemo zelo uporabno letno kuhinjo, če se le dobro posvetimo načrtovanju.