Zobozdravniško zdravljenje z implantati

Implantat

Zobozdravniki ponujajo cel spekter storitev, ki jih lahko izkoristimo pri skrbi za zdrave zobe. Seveda imamo odgovornost za zdravje svojih zob v veliki meri sami, za to skrbi dobra ustna higiena z ustrezno preventivo, a pogosto računamo tudi na pomoč zobozdravnikov, ki predvsem v primeru težav ponujajo zelo prepričljive rešitve. Predvsem na področju zdravljenja z implantati lahko pričakujemo odlične rezultate, tudi če se soočamo s kakšnimi večjimi težavami.

Za zdravljenje na ta način je seveda značilna uporaba zobnih vsadkov oziroma implantatov. Že en implantat lahko močno pomaga pri nadomeščanju manjkajočih zob, pri čemer bomo deležni različnih prednosti. V primerjavi s klasičnim zdravljenjem oziroma nadomeščanjem manjkajočih zob ima zdravljenje z vsadki recimo to prednost, da ne obremenjuje sosednjih zob. Zdrave zobe pustimo pri miru, ni jih treba niti brusiti niti obremenjevati z mostički. Implantat namestimo na čeljust, torej deluje povsem samostojno. Poleg tega dobro prenaša obremenitve in preprečuje razgradnjo skeleta pod zobmi, kar se lahko sicer zgodi v primeru manjkajočih zob. Še ena prednost je ta, da bo ustna higiena nekoliko boljša, lažje poskrbimo za čiščenje zob, saj je protetični nadomestek elegantno postavljen na svoje mesto, kot da bi imeli običajen zob.

Večje rekonstrukcije z implantati

Implantat se uporablja tudi pri mnogih drugih posegih, tudi pri večjih rekonstrukcijah. Včasih imamo opravka z izpadanjem večjega števila zob. Morda je za to kriva slaba ustna higiena, pogosteje pa gre za kakšne bolezni ali obrabo, lahko tudi za poškodbe. Če ostanemo brez zob, jih moramo seveda učinkovito nadomestiti, saj imajo ključno funkcijo in močno odločajo o kakovosti življenja. Za nadomeščanje manjkajočih zob se lahko uporabi celotna zobna proteza, ki jo namestimo na štiri implantate. To je priljubljena rešitev, imenovana all on 4, ki ponuja zelo dober učinek tudi v primeru popolne brezzobosti visit Detox Center home page, ki jo na druge načine težje naslovimo.