Nove možnosti za soteskanje v Bovcu

Soteskanje Bovec

Bovec s svojimi atrakcijami privablja trume obiskovalcev, ki jih navdušuje prijeten naravni ambient, vsak turist pa z zanimanjem pokuka tudi po zgodovinskih spomenikih in raznih kulturnih posebnostih Posočja. A za mnoge je glavni razlog za obisk pestra ponudba adrenalinskih aktivnosti, ki jih imajo v ponudbi lokalne športne agencije. Posočje je znano po ekstremnih športih in drugih aktivnostih na prostem, saj so za to v tem koncu Slovenije idealne razmere.

Veliko možnosti odpira predvsem reka Soča s pritoki, tudi za soteskanje. Bovec je postavljen ob reko tik pred velikim zavojem, torej je velik del reke v neposredni bližini. Za soteskanje so še bolj atraktivni pritoki, ki dosegajo reko Sočo skozi globoke in ozke kanjone, ki jih režejo v pobočja okoliških vršacev. To ne ustvarja le veličastnega ambienta, temveč tudi edinstveno izkušnjo za tiste, ki se odločijo soteske tudi pobližje spoznati.

Za soteskanje Bovec nudi široko ponudbo

Ponudba lokalnih turističnih agencij je nadvse impresivna. Navsezadnje je ravno to glavni turistični adut tega kraja, zato je razumljivo, da lahko najdemo raznovrstne dogodivščine, ob katerih se gotovo ne bomo dolgočasili. Tudi za soteskanje Bovec nudi več opcij, ki so zbrane glede na lokacijo, trajanje in težavnost. Nekatere soteske so dokaj enostavne in za canyoning ugajajo predvsem začetnikom. Ima pa za soteskanje Bovec zelo ugodno pozicijo, zato lahko izbiramo tudi med mnogimi drugimi soteskami, na voljo so tudi prave odprave, pri katerih bomo več ur premagovali zahtevne naravne ovire pri prehodu skozi sotesko.

Vodeni programi za soteskanje

Za soteskanje Bovec nudi skrbno oblikovane in profesionalno vodene programe. Izkušeni vodniki športnih agencij vodijo skupine po atraktivnih kanjonih, pri tem pa pomagajo premagovati zahtevne ovire. Celotna izkušnja bo torej zelo atraktivna in ravno prav zahtevna, medtem ko bo za varnost v vsakem trenutku dobro poskrbljeno. Nepozabna izkušnja je zagotovljena ob vsaki odpravi!