Pravilna izbira ploščic za kopalnico

ploščice za kopalnico

Ploščice za kopalnico so na voljo v različnih dimenzijah, oblikah, barvnih odtenkih, teksturah in vzorcih. Trendi opremljanja kopalnice se zelo hitro spreminjajo, zato je priporočljivo, da se kopalnica opremi v nevtralnih barvah oziroma, da so ploščice čim bolj minimalne z nevpadljivimi vzorci, saj je veliko lažje zamenjati pohištvo v kopalnici, kot pa na vsake par let zamenjati celotno keramiko.

Ploščice za kopalnico – kako jih izbrati?

Včasih je izbira ploščic za kopalnico kar zahtevna naloga, saj je na voljo ogromno različne ponudbe. Odločitev je še toliko težja zato, ker se trendi opremljanja kopalnic zelo hitro spreminjajo. Danes je v modi to , jutri pa je že nekaj drugega.

Priporočljivo je, da med seboj ne mešate veliko različnih slogov, saj je potem izgled kopalnice lahko videti preveč ceneno oziroma raztreščeno in nakičeno. Vaša kopalnica bo izpadla zelo lepo, če boste na primer izbrali ploščice za kopalnico z vzorcem, kot ga najpogosteje vidimo na fotografijah Maroka in jih kombinirali z bolj enostavno izbiro kopalniške armature.

 Ravno tako lahko v kopalnico, kjer je sanitarna keramika zelo moderna (že skoraj futuristična), nekaj tradicionalnih vizualnih elementov vnesete tako, da izberete bele ali druge enobarvne kopalniške ploščice. V splošnem primeru bo prostor najlepši, če se bosta v njem združili klasika in ekstravaganca.

Pri izbiri ploščic za kopalnico ne pozabite tudi na to, kako boste ploščice vzdrževali

Ploščice za kopalnico morajo biti narejene zelo kvalitetne in iz dobrih, kakovostnih materialov. Pozorni bodite tudi na izbiro fug. Na fugah se zelo velikokrat nabere umazanija iz katerih je zelo težavno odstraniti madeže in umazanijo. Zato se raje odločite za tiste, ki ne bodo tako težavne za čiščenje. Ploščice za kopalnico morajo biti odporne na vlago in vodo, saj je v kopalnici vedno prisotna vlaga .

Za pravilno izbiro ploščic za kopalnico se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati.