Ustrezen baterijski vrtalnik je nepogrešljiv del vsake domače delavnice

baterijski vrtalnik

Pri številnih opravilih v in okoli hiše se srečujemo z vijačenjem in vrtanjem številnih površin in materialov. Če ne drugega, je zagotovo kdaj pa kdaj potrebno pritrditi sliko na steno ali dodatno privijačiti dotrajano pohištvo. Za vsa ta opravila nam je v veliko pomoč baterijski vrtalnik/vijačnik, ki poskrbi, da je delo opravljeno enostavnejše in učinkovitejše. Z njim se lahko lotimo tudi vseh zahtevnejših projektov, zato je zagotovo najboljši asistent v vsaki domači delavnici.

Danes nam je na voljo ogromno modelov baterijskega vrtalnika. V osnovi ločimo običajne vrtalnike, ki nudijo možnosti vrtanja in vijačenja, ter kombi vrtalnike, s katerimi lahko prevrtamo tudi betonsko steno. Ta so sicer bolj vsestranska, a tudi dražja. Če potrebujete orodje za vrtanje in priložnostna popravila, potem je baterijski vrtalnik zagotovo dobra izbira, saj vam zagotavlja vse kar potrebujete za svoje bolj ali manj zahtevne ustvarjalne projekte.

Lastnosti baterijskega vrtalnika, ki odločajo o njegovi pravi izbiri

Če nekoliko podrobneje pobrskamo po ponudbi baterijskih vrtalnikov, kmalu ugotovimo, da imamo ogromno možnosti izbire. Zato je potrebno pri izbiri upoštevati kar nekaj njegovih lastnosti, od katerih bo odvisna naša uporabniška izkušnja. Na prvem mestu je zagotovo kapaciteta baterije v baterijskemu vrtalniku, ki vpliva na njegovo delovanje. Prepričajte se, da ima baterijska vrtalka dve bateriji, saj boste tako med polnjenjem ene lahko nadaljevali delo z drugo baterijo.

Za vse bolj izkušene mojstre sta pomembna tudi vrtilni moment in hitrost, ki nam jih zagotavlja baterijski vrtalnik. Pri tem velja, da so manjše hitrosti oziroma vrtilni momenti primerni za vijačenje, medtem ko je za vrtanje v steno potrebna že večja moč oziroma vrtilni moment. Pred izbiro preverite tudi vpenjalno glavo. Ta vam omogoča preprosto in hitro menjavo svedrov različnih dimenzijah, zato je pomemben tudi njen razpon. Kot vidimo, je možnosti veliko, zato baterijski vijačnik izberite premišljeno in preudarno.