Je za veliki servis cena upravičena?

Veliki servis cena

Za svoj avtomobil najbolje poskrbimo tako, da ga prepustimo v oskrbo izkušenim serviserjem, ki opravijo pregled in vse potrebne vzdrževalne storitve. Odločimo se lahko za tako imenovani veliki servis, ki vključuje glavne storitve, ki pripomorejo k optimalnemu delovanju vozila in odlični izkušnji voznika. Gre za dokaj zahtevno delo, saj vključuje več različnih posegov v ključne avtomobilske sisteme – ravno zato ima ta servis odličen učinek in je zelo priporočljiv. A seveda je posledica tudi to, da je za veliki servis cena nekoliko višja, sploh če izberemo zanesljiv avto servis. Točen znesek je sicer odvisen od različnih dejavnikov, navsezadnje tudi od tega, pri katerem serviserju se odločimo za opravljanje teh storitev. Gotovo pa bo za veliki servis cena relativno visoka, če stroške primerjamo z malim servisom ali s ceno posameznih storitev, zato se pogosto vprašamo, ali je smiselno opravljati veliki servis, če se lahko namesto tega raje posvetimo posameznim sistemom, ko se pokažejo kakšne težave.

Kaj vključuje za veliki servis cena?

Najprej se moramo seveda vprašati, kaj za veliki servis cena sploh vključuje. Ponudba je načeloma zelo prepričljiva in pokriva celovit pregled vozila ter vse potrebne vzdrževalne posege, ki zagotavljajo brezhibno delovanje avtomobila. Že s tega vidika je cena lahko upravičena, saj se prepričamo, da je z avtomobilom vse v redu in nam bo še naprej dobro služil.

Zelo pomembno je tudi to, da se opravijo podrobni pregledi tistih sistemov, ki morda niso vključeni v redne preglede in mali servis. Tako lahko pravočasno odkrijemo poškodbe in težave, ki bi sicer povzročile visoke stroške, če bi jih zanemarili.

Popravila, ki jih za veliki servis cena že vključuje

Pri pregledu se lahko že opravijo nekatera popravila, predvsem se osredotočimo na zamenjavo najbolj obremenjenih elementov, ki jih je treba zaradi obrabe redno menjati. Tudi s tem je za veliki servis cena upravičena.