Kompakten kolesarski nahrbtnik za dolge izlete

kolesarski nahrbtnik

Za kolesarjenje ne potrebujemo veliko opreme, pravzaprav je ključnega pomena le kolo. Ostale opreme niti ne potrebujemo, sploh če se podajamo na kakšne krajše poti. Seveda se lahko še bistveno bolje opremimo, recimo s kolesarskimi oblačili in posebnimi čevlji, potrebujemo tudi čelado in zaščitno opremo, že kmalu pa pridemo do dodatne opreme, ki nima vedno tako izrazite vloge.

To je tudi kolesarski nahrbtnik, ki je zelo priročen dodatek, a najbolj izstopa pri kakšnih daljših in zahtevnejših izletih. Pri takšnih odpravah potrebujemo nekaj dodatne hrane in predvsem veliko pijače, v nahrbtnik pa spravimo še komplet prve pomoči, kakšno vetrovko, denarnico in druge drobnarije. Z zadostno kapaciteto lahko kolesarski nahrbtnik omogoči neovirano načrtovanje daljšega izleta. Pri tem pa je zelo pomembno, da izberemo dober nahrbtnik – ne moremo imeti velikega in okornega nahrbtnika, v poštev pridejo le posebej prilagojeni izdelki za ta namen. Dober kolesarski nahrbtnik bo posebej oblikovan, izjemno lahek in udoben pri uporabi.

Kakšen je kolesarski nahrbtnik?

Kolesarski nahrbtnik lahko primerjamo s tekaškimi nahrbtniki. Tudi ti so kompaktni in zelo domiselno zasnovani, da se udobno oklenejo telesa in ne motijo med gibanjem. So lahki in zračni, tako da jih zelo udobno nosimo tudi na daljših poteh. Pogosto imajo kolesarski nahrbtnik premišljeno zasnovan sistem za hidracijo, običajno je to meh za vodo, ki ima dolgo cev za pitje med vožnjo. To je lahko zelo posrečena rešitev na dolgih poteh, da se nam ni treba ukvarjati s pitjem. Prav tako bomo gotovo imeli priročne žepke, v katerih hitro dobimo kakšen prigrizek, energijski gel, telefon in denarnico ter druge pomembne drobnarije, ki morajo biti vedno na dosegu roke. Kakovosten kolesarski nahrbtnik zagotavlja popolno zadovoljstvo tudi zahtevnejšim kolesarjem, imamo pa na izbiro veliko modelov, ki se med seboj lahko precej razlikujejo. Tudi kapaciteta je lahko precej velika, tudi preko 10 litrov, lahko pa so nahrbtniki zelo kompaktni. Ponudbo kolesarskih narbtnikov lahko preverite tukaj