Cena in kakovost epoksi tlakov

Samorazlivni epoksi tlaki

Če potrebujemo kakovostno, vzdržljivo in odporno podlago, so v mnogih primerih edina smiselna opcija epoksi tlaki. Cena in kakovost sta seveda tudi na tem področju sorazmerno povezani, poleg tega pa imamo na izbiro nekaj opcij, ki omogočajo sklepanje določenih kompromisov tako pri ceni kot pri kakovosti. Večinoma želimo zagotoviti nekoliko boljše lastnosti tlaka in se raje odločimo za dražje izvedbe, prav lahko pa se z izbiro cenejših možnosti odločimo za prihranek.

Med najbolj priljubljenimi in pogosto uporabljanimi so samorazlivni epoksi tlaki. V veliki meri tiči razlog za to ravno v izjemnem razmerju med kakovostjo in ceno – takšni tlaki so namreč zelo vsestranski, pokrivajo širok spekter potreb raznolikih uporabnikov, poleg tega pa so cenovno vseeno dovolj dostopni, da se lahko zanje odločijo tudi tisti, ki ne iščejo kakovosti za prav vsako ceno. Samorazlivni epoksi tlaki so v večini primerov najboljša možnost, tako s kakovostjo kot s ceno. Takšnih tlakov se bodo izogibali le tisti, ki iščejo res zgolj osnovno zaščito za kar se da nizko ceno, ter najzahtevnejši uporabniki, ki se sploh ne zmenijo za ceno in želijo koristiti prav vse prednosti kakovostnih epoksi tlakov. V večini drugih primerov pa so samorazlivni epoksi tlaki vsekakor vredni svoje cene.

Glede na to, da so na izbiro različni epoksi tlaki, cena in kakovost seveda pokrivata širok spekter. Od osnovnih premazov, ki stanejo lahko tudi manj kot 10 evrov za kvadratni meter površine, do epoksi estrihov, ki predstavljajo zahteven gradbeni projekt in poleg stroškov samega materiala prinašajo tudi visoke stroške dejanskega dela.

V vsakem primeru so prava izbira za vzdržljiv in odporen tlak prav epoksi tlaki, cena pa je vedno takšna, da jo brez težav upravičimo. Alternativ preprosto ni, če želimo podlago kar najbolje zaščititi pred mehanskimi in kemičnimi obremenitvami, če tvegamo in sklepamo kompromise, pa se lahko hitro opečemo.